Vertaistukea Sinulle

Käyttäjä tarjoaa apua masennusoireisiin

Olen 49-vuotias nainen Porista, ja minulla diagnosoitiin vuonna 2007 kaksisuuntainen mielialahäiriö. Olen oireillut kuitenkin jo 8-vuotiaasta asti, muistan tuolloin todenneeni äidille, että olen masentunut. Sen sijaan, että hän olisi lähtenyt hakemaan minulle apua, hän suuttui. En siis saanut kaipaamaani tukea, ja pian oireeni muuttuivatkin psykosomaattisiksi: kärsin pahasta astmasta ja allergioista. Teini-iässä koin ensimmäiset hypomania-kaudet.

Nuorena aikuisena oireiluni oli masennuspainotteista; kärsin myös syömishäiriöstä. Menestyin kuitenkin työelämässä ja parissa työpaikassa etenin esimiesasemaankin. Masennustani hoidettiin Seronililla, silloin lääkettä kutsuttiin onnellisuuspillereiksi. Serotoniini on kuitenkin tarkoitettu masennukseen ja kaksisuuntaista mielialahäiriötä se pahentaa. Minulla se aiheutti manian, jonka aikana sotkin perinpohjaisesti elämäni, menin muun muassa naimisiin. Oltuani puoli vuotta naimisissa tuli paha lasku: manian jälkeinen masennus ja lamaannus. Tässä vaiheessa hakeuduin Kelan korvaamaan psykoterapiaan.

Psykoterapiassa vierähti peräti yhdeksän vuotta, minkä aikana olin pari kertaa suljetulla osastolla maanisen psykoosin takia. Erosin miehestäni ja tapasin hurmaavan miehen, jonka kanssa sain tyttären. Mies osoittautui valtavaksi pettymykseksi, ja jouduin tappouhkausten saattelemana pakenemaan yhteisestä kodistamme, kun tyttäreni oli vain kolmeviikkoinen. Pikkuhiljaa elämäni on kuitenkin asettunut mallilleen, lääkitykseni on saatu tasapainoon ja elän onnellista elämää nyt 15-vuotiaan tyttäreni kanssa. Olen viime vuodet pystynyt keskittymään yliopisto-opintoihin. Viisi vuotta on kulunut viimeisimmästä sairaalajaksostani, ja toivon, että tasapainoinen olo jatkuu.

Tarjoan vertaistukea Sinulle, joka kamppailet mielenterveytesi kanssa. Olen empatiakykyinen kuuntelija ja keskustelija, laita rohkeasti viestiä!

Ilmainen istunto

SariT: Nainen 54 v. Satakunta


Käyttäjä ei ole lisännyt kuvia.

Käyttäjä ei ole lisännyt nettivideoita.

Lähetä viestiä tämän sivun kirjoittajalle

Kuvaus max 10000 merkkiä. HTML-tagit eivät ole sallittuja.
Selaa…
Selaa…
Selaa…
Jos haluat vastata tämän sivun kirjoittajalle, niin luo palvelun tunnukset, kirjaudu sisään ja hanki vastausoikeus.


Ilmianna asiaton sivu ›
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ilmiantaa asiattomia sivuja